Water fest od 4. do 7. jula: Zbogom Brus Li, Josip A Lisac, Drum and Zez, Čupavci...


Četvrti festival posvećen očuvanju vodnih resursa
„WATER FEST 2018” biće održan od 4. do 7. jula u prostoru Tribine mladih i Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada. Ovogodišnji program počeće tribinom pod nazivom „Kakvu vodu pijemo?” u organizaciji „Inženjera zaštite životne sredine”.

Kako saopštavaju iz tog udruženja, tribina bi trebalo da da jasan i nedvosmislen odgovor na pitanja kakvu vodu pijemo u Novom Sadu i Vojvodini i kako kvalitet vode za piće utiče na naše zdravlje, kao i da ukaže na značaj očuvanja vodnih resursa i uticaj ljudi na njih.

Na tribini će govoriti načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Sanja Bijelović, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu dr Srđan Rončević,te rukovodilac odeljenja mikrobiologije i biologije labaratorije JKP „Vodovod i kanalizacija” Dragana Milošević.

Za drugi, treći i četvrti dan festivala pripremljen je bogat muzički program koji će se realizovati u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada. Nastupiće sastavi Groteska, Mamurluk, ovogodišnji pobednici Gitarijade Vojvodine, Madresi, The Bite, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Zbogom Brus Li, Banda drvena, Čupavci, Neke face, Josip A Lisac i Drum and Zez.

Festival organizuju udruženja „Odrasti zdravo”, „Inženjeri zaštite životne sredine” i Kulturni centar Novog Sada, a kao partneri učestvuju: Savez ekoloških udruženja “Zelena lista Srbije”, “Ritam zdravlja”, Udruženje zanatlija Novi Sad, Najevropljanin, Petroland, Heineken, Gala voda, Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, Pravni fakultet za privredu i finansije, JP SPC Vojvodina, FIMEK, CSOnnect program, Regionalni centar za životnu sredinu, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Program se realizuje uz podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Gradske uprave za sport i omladinu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: youtube.com

POPULARNO