Velika potražnja za stanovima za izdavanje: Najtraženiji - Centar, Bulevar, Grbavica, Liman...


Velika dostupnost interneta olakšala je pronalazak soba
apartmana i stanova po povoljnim cenama svuda u svetu, pa tako i u našem gradu.

Tokom leta, a u susret jeseni, najveća je potražnja stanova na duži period. Osim centra, najtraženiji delovi grada su Bulevar oslobođenja, Grbavica i Liman 1 i 2. Cene se razlikuju u odnosu na to, pa su tako najskuplji stanovi upravo na pomenutim lokacijama, a najpovoljniji i takođe traženi, od 100 evra pa naviše, na Novom naselju i na Detelinari. Osim dela grada u kojem je stan, veoma bitnu ulogu igra opremljenost prostora.

Sugrađani najčešće traže jednoiposobne i dvosobne stanove, a potom garsonjere i dvoiposobne.

Studenti su u potrazi već početkom avgusta, i uglavnom žele stan na Grbavici, Limanima, u centru ili okolini Sajma, zbog Medicinskog fakulteta, prenosi Dnevnik.

Kada porodice traže prostor za svoj dom, iznajmljuju uglavnom nenameštene stanove jer imaju svoj nameštaj, a bitan im je parking i lift, ukoliko je u pitanju veća spratnost. Za razliku od većih porodica, mladim parovima najbitnija je opremljenost stana i da je nameštaj što bolji i noviji.

Klijenti imaju različite uslove, ali najčešće traže da je stan lep, nov, s novim nameštajem, a parking je često odlučujući uslov. Problemi s kojima se susreću zakupci nisu retki, a jedan od najvećih je nedozvoljavanje držanja kućnog ljubimca u stanu. Kako kažu iz agencija za izdavanje stanova, vrlo malo stanodavaca pristaje na kućne ljubimce, te sugrađanima nije nimalo lako pronaći takav stan, pogotovo ukoliko imaju psa većeg rasta.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO