U planu rekonstrukcija biciklističkih staza u centru - "tuneli za bicikliste" iza prolaza za podzemne prolaze


Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) ponovo
je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije pešačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina na delu od Jevrejske ulice do Žarka Zrenjanina i na Trgu neznanog junaka.

Firmu koja bi izradila ovu projektnu dokumentaciju UGZI  je pokušao ranije da pronađe, ali tender nije uspeo jer se niko nije javio. Vrednost tendera je skoro 670.000 dinara.

Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se reši pitanje biciklista i pešaka na ovom delu Bulevara Mihajla Pupina i da se olakša njihovo kretanje uz rekonstrukciju pešačkih staza. Predviđeno je da se na delu Bulevara kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje bi išle iza prolaza za podzemne prolaze i imale bi, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.

U delu od nekadašnje "Komunalne banke", gde se sada zida Galensov soliter, do Banovine, sagradila bi se posebna biciklistička staza odvojena od pešačke staze uz posebna parking mesta za bicikle zbog više banaka i drugih institucija na ovoj lokaciji. U ostalom delu Bulevara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze bi trebalo da se urede i po potrebi prošire, prenosi 021.rs.

Sve ukupno predviđeno je da se rekonstruiše ili sagradi oko 1.090 metara biciklističkih staza.

Ukoliko tender ovaj put uspe, nakon izrade projekta, sledi tender za izvođača radova. Međutim, u ovogodišnjem programu uređenja građevinskog zemljišta nema predviđenih sredstava za ove radove. Iz tog razloga može se očekivati da tek u toku naredne godine i uslede ovi radovi.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO