Stoni tenis na ulicama Novog Sada - Liman, Detelinara, Novo naselje, Telep...


U okviru projekta koji realizuje Stonoteniski klub „Novi Sad“
putem konkursa "Zajednici zajedno" kompanije NIS, na deset lokacija u Novom Sadu biće postavlјeni stolovi za stoni tenis koje će građani moći besplatno da koriste. Promociji projekta „Stoni tenis u prirodi“ na teritoriji Mesne zajednice „Žitni trg“ gde je postavlјen prvi sto prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji se zahvalio kompaniji NIS na društvenoj odgovornosti i prisutnima iz Stonoteniskog kluba „Novi Sad“ na inicijativi i realizaciji projekta.

-  Veliko mi je zadovolјstvo što je naš grad od danas bogatiji za nove sadržaje koji doprinose animaciji naših sugrađana i usmeravanju, pre svega dece i omladine na sport i druženje. Veoma mi je drago što sto pored kojeg se nalazimo nosi ime naše drage i uspešne sugrađanke Borislave Perić-Ranković koja pored toga što pronosi ime Novog Sada svetom, predstavlјa najbolјi uzor mladima i pokazuje da snagom, volјom i vrednim radom mogu da se postignu veliki rezultati – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao - Deca treba da odrastaju igrajući se na otvorenom prostoru, igralištima i sportskim terenima. Zato smo sa naše strane pružili podršku projektu i zato ćemo nastaviti da podržavamo sve projekte koji omogućavaju da se deca druže napolјu i da usvajaju zdrave načine života.

Predsednik Stonoteniskog kluba „Novi Sad“ Dan Fracile istakao je da svaka sportska organizacija pored svojih dostignuća ima i društvenu odgovornost i obavezu i prema okruženju u kojem se nalazi.

-Mi smo na ovaj način želeli da se odužimo građanima Novog Sada za podršku koju nam kontinuirano pružaju. Zahvalјujem se Gradu, Kompaniji NIS i svima koji su nam pomogli da ovu ideju sprovedemo u delo, a u projekat smo uklјučili i građane koji su glasali za lokacije na kojima će biti postavlјeni stolovi. Za dve nedelјe, prikupili smo 10 hilјada glasova na osnovu kojih smo odabrali deset lokacija – rekao je Dan Fracile.

Proslavlјena stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković je naglasila da joj je velika čast što sto nosi njeno ime i izrazila nadu da će veliki broj Novosađana iskoristiti mogućnost, igrati stoni tenis u prirodi i družiti se, jer taj sport mora da se igra u paru.

U narednim danima biće postavlјeno još devet ovakvih stolova, u različitim delovima Novog Sada, odnosno na teritorijama mesnih zajednica: Klisa, Omladinski pokret, Detelinara, Gavrilo Princip, Bistrica, Telep, Liman III, Dunav i Liman I.