Srbija rutinski s Rumunijom - pohod na četvrto zlato


Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju sa 11:5 na
startu Evropskog prvenstva u Barseloni.

"Delfini" su Rumune pobedili rutinski i bez mnogo oscilacija kako u odbrani tako i u napadu i uspešno počeli pohod na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Najefikasniji je u timu Dejana Savića bio Miloš Ćuk sa tri gola, dok su Pijetlović, Prlainović i Aleksić imali po dva. Kod Rumuna se istakao Negrean sa dva pogotka.

Nije se odmah od početka meča videla razlika u kvalitetu dve ekipe. Borbeni Kozmin Radu je pokušavao da napravi razliku u napadu dok je odbrana Srbije još uvek bila nešto "labavija".

Rumuni su tako u prvim minutima imali jednu prečku i dva dobra napada, a Srbija malo sreće. Vrlo brzo su se pokrenuli momci u belim kapicama i prvo Pijetlović, pa onda i Ćuk pogađaju za ranu prednost, da bi Prlainović nakon dobre kombinacije Filipovića i Ranđelovića povisio na 3:0.

Do kraja prve četvrtine mala nesmotrenost Pijetlovića u odbrani koštala je Srbiju primljenog gola jer je Fulea ostao sam i lako pogodio mrežu za 3:1 na kraju prve četvrtine.

Rumuni su šutirali iz daljine, spuštali i loptu svojim centrima, ali nisu koristili prednost igrača više zbog pokretljive srpske odbrane, pa je posle prave bombe Mandića semafor pri kraju poluvremena pokazivao 6:1 za Srbiju.

Vaterpolisti Rumunije tada koriste malu konfuziju pred golom Srbije i postižu gol za 6:2 pred pauzu. U trećoj četvrtini je usledila kratka dobra epizoda Negreana koji sa dva gola u dva napada približava Rumuniju na 7:4.

Tada su naši vaterpolisti opet zaigrali bolje i u odbrani i u napadu, pa su Pijetlović i Ćuk na isteku 24. minuta 'vratili stvari na svoje mesto' za 9:4.

Poslednju deonicu je obeležio golgeterski post srpske ekipe koja od drugog minuta i pogotka Prlainovića, sve do sedmog nije mogla da savlada raspoloženog Tika na golu rivala.

"Delfini" su do kraja ipak postigli još jedan efektan gol preko Aleksića i tako dobro započeli borbu za prvo mesto u grupi u kojoj su još Rusija i Slovačka.

Prvo mesto u grupi D odvodi Srbiju direktno u četvrtfinale, dok bi drugo i treće mesto vodili u osminu finala, pa bi naši vaterpolisti imali nekoliko dana odmora manje.

Srbija bi trebalo da se u narednoj fazi ukrsti sa grupom u kojoj su Mađarska, Italija, Gruzija i Nemačka.

izvor: b92.net, agencije, foto: facebook.com/waterpoloserbia

POPULARNO