Srbija protiv Španije za trofej (22h, RTS): Znamo kako u finalima - iskusniji smo


Srpski vaterpolisti Filip Filipović, Branislav Mitrović i Andrija
Prlainović kažu da će Španija imati veliku podršku sa punih tribina u Barseloni, ali da znaju kako se igraju finala na velikim takmičenjima.

Srbija i Španija sastaju se danas u borbi za titulu prvaka Evrope u reprizi finala Svetskog prvenstva u Rimu 2009, poslednjem finalu Španaca koji su "delfini" dobili posle peteraca.

"Samim tim što igraju kod kuće imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena, igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti. Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru šest na šest, a tu su naše šanse veće. Biće manje zahtevna fizički utakmica u odnosu na Hrvatsku", rekao je Mitrović, a prenosi VSS.

Golman Srbije ističe da ne sme da se potceni, a ni preceni Španija.

"Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru, a kada je tako onda možemo da se radujemo. Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo", naveo je on.

Kapiten Filip Filipović dodaje da poznaje igru domaće selekcije na ovom turniru.

"Međutim, sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji", kaže Filipović.

I Andrija Prlainović smatra da je Srbija treba da nastavi u istom ritmu i jako u odbrani.

"Bili smo agresivni i sigurni u odbrani protiv Hrvatske, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni... Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su Španci najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre, a ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo... Igrati finale u zemlji domaćina je izazov", zaključio je Prlainović.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Španija igra se danas od 22.15, direkntan prenos na RTS 1.

izvor: Tanjug, agencije, foto: facebook.com/waterpoloserbia