Spens će biti pun - Na pobedu protiv Nemačke u Novom Sadu


Košarkaši Srbije ozbiljno su pristupili meču protiv Gruzije u
Tbilisiju i stigli do četvrte pobede u kvalifikacijama za Mundobasket, a savršen "treći prozor" žele da upotpune pobedom nad Nemačkom u Novom Sadu.

"Panceri" su jedina reprezentacija koja nam je do sada nanela poraz, a pobeda nam je neophodna zbog toga što se bodovi prenose i u drugu fazu takmičenja.

Ono što ne treba da brine naše "orlove" jeste podrška, pošto su sve ulaznice u novosadskom Spensu razgrabljene još od subote, pa se nadamo da će tako uz "vetar sa tribina" savladati protivnika koji dolazi u jakom sastavu.

"Nemačka je ekipa koja ima izuzetan entuzijazam i individualni kvalitet. Novi selektor je timu doneo neke novine, fizički su sjajno spremni i veoma su visoka ekipa. Svi su jako napredovali i nemačka reprezentacija je u ovom trenutku jako dobar tim. U dosadašnjem toku kvalifikacija pokazali su konstantnost u igri i rezultatima", kazao je Saša Đorđević i dodao:

"Na nama je da reagujemo, da sa istom željom i odnosom prema igri kao u Gruziji, uđemo u utakmicu i uz pomoć novosadske publike pokušamo da dođemo do pobede".

Nemci će u Novom Sadu imati pomoć NBA "pleja" Denisa Šredera i odličnog krilnog igrača Maksija Klebera, dok se Nemanja Nedović nije oporavio na vreme i ponovo ga neće biti u timu "orlova". Odsustvuje i Aleksa Avramović, dok se Đorđe Gagić oporavio...

To znači da je ovo sastav Srbije za Nemačku: Stefan Peno, Ilija Đoković, Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Dejan Todorović, Marko Simonović,  Stevan Jelovac, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Nikola Milutinov i Boban Marjanović.

Meč se igra u ponedeljak od 20 časova.

TABELA: Nemačka 5-0, Srbija 4-1, Gruzija 1-4, Austrija 0-5.

izvor: agencije, foto: kss.rs

POPULARNO