Širi se NS bajk sistem - Nova stanica uskoro na Bulevaru Evrope


Kako bi smanjili gužve u saobraćaju i ponudili Novosađanima
još jedan, alternativni način prevoza, JKP "Parking servis" osmislilo je "NS bajk sistem", koji će uskoro dobiti 14. stanicu, a biće izgrađena na Bulevaru Evrope. Osim toga, ljubiteljima dvotočkaša uskoro će biti predstavljeni i novi bicikli.

"Uskoro očekujemo tu 14. stanicu u "NS Bajk sistemu", čime "NS Bajk" postaje veći, ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu, na svakoj stanici je 14 bicikala. Mi ćemo vrlo brzo promovisati i neke nove bicikle, ja se nadam zajedno sa novom stanicom, tako da nekih 130 bicikala je u opticaju što je za sada neki optimalan broj", kaže Radovan Jeknić, portparol.

Iako veliki broj Novosađana ima svoj bicikl, ove sezone u "NS Bajk sistemu" registrovano je pet hiljada korisnika. Više od stotinu korisnika nabavilo je kartice za sezonsku pretplatu po ceni od 1.100 dinara.

"NS Bajk sistem nije negde osmišljen da bi se na njemu zaradilo, to se vidi i po cenama iznajmljivanja, i po svemu, nego upravo da stimuliše građane da se prevoze po gradu nekim drugim sredstvom, u ovom slučaju biciklima, kako bi malo rasteretili nedostatak parking prostora u gradu", kaže Jeknić.

Za iznajmljivanje gradskih bicikala potrebna je korisnička kartica, koja se za 600 dinara može kupiti na blagajni Parking servisa. Gradski bicikli trenutno se mogu iznajmiti na 13 stanica, a dnevno iznajmljivanje košta 170 dinara.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: nsbike.rs