Rockov kapiten - Ne bavim se drugim stvarima osim igrom i rezultatima koje će Vojvodina ostvarivati


U petak, na stadionu “Karađorđe”, igraju ekipe Vojvodine i
Mladosti iz Lučana, timovi koji, kao po nepisanom pravilu, uvek vode otvorene i neizvesne dvoboje. Nema nikakve sumnje da će tako biti i sada, tim pre što oba sastava žele dobrim rezultatom da potvrde ambicije koje imaju u novom prvenstvu.

Ekipu Vojvodine će, kako stvari stoje, kao kapiten na teren izvesti golman Emil Rockov. Levi bek Nikola Antić je još uvek u procesu rehabilitacije posle povrede, a njegov zamenik s trakom je upravo mladi čuvar mreže, koji će prvi put ovu ulogu obavljati u zvaničnoj utakmici.

„Ne opterećujem se time, jer se uvek na terenu trudim da se ponašam kapitenski, što uloga koju imam od mene prosto traži“, rekao je Rockov. „Nastojim da se saigračima nametnem pričom i stalnim ukazivanjem na zadatke koje svi zajedno imamo, kao i korekcijom u postavci kada je defanzivni red u pitanju. I inače sam pristalica razmišljanja da se liderstvo u timu nikome ne daje nekakvim dekretom, već lider ili jesi, ili nisi.“, prenosi Dnevnik.

U kuloarima se može čuti priča da postoji mogućnost da već ovog leta odete u inostranstvo?

„Pokušavam da ignorišem te priče. Jednostavno, ne može čovek da sedi na dve stolice, a ja sam svestan šta u ovom trenutku predstavljam za tim Vojvodine. Upoznat sam, naravno, sa zbivanjima te vrste, ali postoje ljudi koji se takvim poslom bave i ja ne razmišljam o tome. Ukoliko se nešto bude dogodilo po tom pitanju - dogodiće se, ali, zaista, ne bavim se drugim stvarima osim igrom i rezultatima koje će Vojvodina ostvarivati“, jasan je Emil Rockov.

Rockov je oličenje fudbalskog profesionalca, čoveka koji je sto odsto posvećen onom što radi. Na pitanje u kakvoj formi dočekuje start nove sezone, odgovorio je:

„Više ni sam ne znam koje su mi ovo pripreme bile i s koliko trenera, od glavnog do onog koji radi s golmanima, sam sarađivao. Od prvog dana mi je jasno to da niko ne može da napreduje van sistema, a sada mogu da kažem da sam ovog leta bio mnogo posvećeniji veoma kvalitetnim treninzima. Zbog toga osećam da sam spreman kao retko kada i to me raduje.“

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Bez Evrope, ali... Voša u putuje u Afriku - atraktivno gostovanje u Egiptu, stadion od 86.000 mesta

POPULARNO