Regionalni košarkaški kamp na Fruškoj gori: "Duh zajedništva i prijateljstva..."


Regionalni 11. košarkaški kamp „I came to play“, koji je na
izletištu Letenka na Fruškoj gori okupio učesnike iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, posetili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador SAD Kajl Skat i tom prilikom poručili da se značaj održavanja ovog kampa ogleda u promociji tolerancije, sporta i obrazovanja među mladima u regionu.

„Ovaj kamp prikazuje duh zajedništva i prijateljstva i više od deset godina, kroz druženje, neguje i promoviše prave ljudske vrednosti i to je nemerljivo značajno za sve mlade iz regiona“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je prisustvo ambasadora SAD i predstavnika Ministarstva sporta i omladine pokazatelj da kroz saradnju i međusobno razumevanje sve može da se uradi.

On je najavio da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na izgradnji novog kompleksa sportsko-obrazovnog centra „Letenka“, koji će biti jedan od najsavremenijih objekata te vrste.

„Ovo je poslednji put da se okupljamo u starom objektu. Novi komleks će omogućiti, u godinama koje dolaze, još bolje uslove i kvalitetnije sadržaje za sve učesnike ovog, ali i drugih kampova koji se ovde održavaju. Stari objekat Letenke polako ide u istoriju, ali ovi mladi ljudi su tu da nas vode u budućnost“, naveo je predsednik Mirović i najavio podršku Pokrajinske vlade kampu i u narednim godinama.

Ambasador SAD Kajl Skat rekao je da je košarkaški kamp prilika da se mladi iz regiona povežu i druže, ali i da, kroz sport, kako je naveo, uče o pravim ljudskim vrednosti.