Prva faza izgradnje nove zgrade RTV - možda će biti završena i pre roka


Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine namenila je
Radio-televiziji Vojvodine novac za finansiranje druge faze radova na izgradnji nove zgrade na Mišeluku.

Ugovor o prenosu novca potpisali su direktor Uprave Nedeljko Kovačević i direktor RTV-a Miodrag Koprivica.

Kovačević kaže da prva faza izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine teče veoma dobro, te da će možda biti završena i pre roka. Kada je reč o drugoj fazi radova, Kovačević navodi da je njihova vrednost milijardu i 804 miliona dinara.

"Mi ćemo raspisati javnu nabavku u narednih nekoliko dana. Nadamo se da će to proteći bez ikakvih problema, da će uporedo ići radovi prve i druge faze i da ćemo do kraja godine imati gotovu zgradu Radio-televizije Vojvodine", kaže Kovačević.

Koprivica je izrazio zadovoljstvo što država uviđa značaj RTV-a i podsetio da je ukupna vrednost izgradnje nove zgrade 40 miliona evra.

"Srbija je u ovom trenutku prepoznala interes građana Vojvodine i Srbije u celini i zaposlenih u Radio-televiziji Vojvodine i opredelila ta značajna sredstva, imajući u vidu pre svega državni interes, interes većinskog naroda, ali i interese manjinskih naroda koji ovde žive, jer mi proizvodimo program na 15 manjinskih jezika", ističe Koprivica.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, koji je gradilište obišao pre mesec i po dana, nova zgrada RTV-a biće završena u drugoj polovini naredne godine.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: youtube.com