"Poziv crveno-belih je jedan od onih koji se ne odbijaju"


Imao sam ponude iz Gruzije i Ukrajine, a onda mi je stigao
i poziv iz Vojvodine

Doputovala je ekipa Vojvodine u Etno-selo Stanišići u Bosni i Hercegovini brojnija za jedno ime. Ugovor na dve godine s crveno-belima potpisao je Lazar Đorđević (25), mladić koji je duži niz godina hleb zarađivao igrajući fudbal u Slovačkoj.

Tamo je bio član najpre Košica, a potom i tima Podbrezova, s kojim mu je ugovor istekao krajem juna. Kako je šefu stručnog štaba Novosađana Aleksandru Veselinoviću bilo važno da popuni prazninu na poziciji centralnih bekova nastalu neplaniranim odlascima Aleksandra Radovanovića i Marka Gajića u inostranstvo, rukovodstvo kluba postiglo je sporazum sa Đorđevićem i on se odmah stavio na raspolaganje ekipi i trenerima, prenosi Dnevnik.

„Trenirao sam individualno tokom pauze, tako da sam stigao u solidnoj fizičkoj spremi“, naglasio je ovaj rođeni Vranjanac.

„Naravno, nije isto kada vežbate sami u odnosu na treninge s ekipom, ali verujem da ću se veoma brzo uklopiti među ostale igrače. Po isteku ugovora s Podbrezovom, imao sam ponude iz Gruzije i Ukrajine, a onda mi je stigao i poziv iz Vojvodine. Razmislio sam o svemu i siguran sam da nisam napravio grešku, jer poziv crveno-belih je jedan od onih koji se ne odbijaju.“

Đorđević je u Srbiji jedino nastupao za tim Palilulca iz Beograda, pre nego što je otišao u Slovačku. Nema, dakle, iskustvo igranja u Superligi Srbije, ali ga to ne plaši.

„Vidim da je konkurencija za tim velika, ali sam došao da se borim i trudim da izborim status prvotimca, a da onda, u narednom prvenstvu, ostvarimo što bolje rezultate. Nisam do sada igrao u Superligi, ali čvrsto verujem da ću svojim partijama doprineti da Vojvodina ostvari ambicije“, dodao je Đorđević.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo