Poskuljenje vrtića u Novom Sadu - ali roditelji će i dalje plaćati istu cenu


Iako je Gradsko veće 31. maja, posle više od sedam godina
donelo odluku o poskupljenju boravka dece u predškolskim ustanovama, roditelji će i dalje plaćati istu cenu, kažu za Dnevnik iz Kabineta gradonačelnika.

Po tvrdnjama iz Gradske kuće, razlika u iznosu pašće na teret budžeta Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu. Za te namene Grad će do kraja godine izdvojiti oko 69 miliona dinara.

Kako se navodi u odgovorima našem listu, Grad jeste doneo novu ekonomsku cenu boravka u „Radosnom detinjstvu” od 22.500 dinara mesečno, od čega roditelji čija deca idu vrtić, plaćaju 20 odsto. Pojedinačno učešće roditelja u ceni boravka utvrđuje se kroz propise kojima se obezbeđuje finansijska podrška roditeljima dece upisane u „Radosno detinjstvo”, i to za period od 1. jula do 31. decembra ove godine.

„To znači da će roditelji i ubuduće isto plaćati uslugu boravka dece u vrtićima, a razliku u ceni snosiće Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, u visini razlike između do sada važeće cene i ekonomske cene koja će se primenjivati od 1. jula 2018. godine, kako se povećanje ekonomske cene ne bi odrazilo na materijalni položaj roditelja“, stoji u odgovorima iz Gradske kuće za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija