Pojačana kontrola taksista u Novom Sadu - i za vreme festivala po važećim cenama


Kontrola taksi prevoza biće pojačana tokom Egzita
od 12. do 15. jula, kako bi taksisti naplaćivali prevoz po jedinstvenim važećim cenama.

Inspekcijske službe i saobraćajna policija kontrolisaće naplatu taksi prevoza u skladu sa važećim cenovnikom i tarifama, uključivanje taksimetra, posedovanje taksi dozvole i legitimacije, a naročito neregistrovane prevoznike.

Taksisti i za vreme festivala moraju da naplaćuju po važećim cenama. Tako je za prvu tarifu, koja važi od 6h do 22h, cena pređenog kilometra 52 dinara, za drugu, koja se primenjuje između 22h i 6h, 66 dinara, dok treća, za prevoz van naseljenih mesta košta 98 dinara. Start se naplaćuje 85 dinara, čekanje po času 520, a lični prtljag teži od 30 kilograma 50 dinara.

"S obzirom na dosadašnje iskustvo tokom velikih manifestacija, najčešće pritužbe korisnika bile su na visinu naplaćene usluge taksi prevoza", rekao je za Dnevnik načelnik Gradske prave za inspekcijske poslove Siniša Vujinović.

Građanima se savetuje da po završenoj usluzi zatraže račun, koji je svaki taksista dužan da izda, jer u protivnom nisu obavezni da ga plate. Ukoliko korisnik nakon izdavanja računa nije zadovoljan cenom, Gradska uprava za inspekcijske poslove ima uslova za pokretanje prekršajnog postupka.

izvor: Dnevnik, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO