"Ovi momci se bore protiv logike"


Selektor srpskih vaterpolista, četvorostrukih uzastopnih
šampiona Evrope, ostao je u Barseloni dosledan svojim navikama i nije skakao u bazen, ni davao izjave novinarima posle finala.

Ipak, kada je sa ekipom sleteo u Beograd prema protokolu je bio u obavezi da izađe pred kamere, na zvaničnu konferenciju u društvu kapitena Filipa Filipovića, njegovih saigrača Andrije Prlainovića, Milana Aleksića i predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Viktora Jelenića.

U obraćanju je bio kratak i konkretan, kao i obično.

"Pre svega, upućujem sve čestitke igračima, stručnom štabu i organizaciji posle čitavog turnira koji se završio kako smo i zamislili", počeo je selektor.

"Imali smo problema od početka. Rekli smo da imamo izuzetno umorne igrače sa napornim sezonama i sa svim što prati moderni vaterpolo danas. Izašli su iznad sebe i pokazali izuzetan karakter, motiv i najbitnije - jedinstvo u najtežim momentima", istakao je Savić i naglasio sledeću rečenicu:

"U suštini, pokazali su sve ono što su pokazivali i u proteklih 10 godina, ako ne i više".

Savić je rekao da uspeh "nije slučajan", bez obzira na to kako će drugi reagovati na te njegove reči.

"Možda će nekima da izgleda prepotentno, ali ova ekipa zaslužuje svaku pobedu, svaku zlatnu medalju. Kao trener se pre svega ponosim, a sa druge strane shvatam da se ovi momci definitivno bore protiv logike".

Novinari su pitali selektora i o borbi zlatnih "delfina" protiv pritiska, u kojoj već po pravilu izlaze kao pobednici - kao i iz svih svojih bitaka.

"Sigurno da postoji teorija da se u suštini šampion rađa i da kroz trening shvata mane i vrline. To definitivno nije igrač u stanju mirovanja, već u stanju stresa i jednostavno kad je stani-pani svako od njih pokazuje veličinu i vidi se pod kojim pritiskom radi, učestvuje i kako deluje", dodao je Savić tokom kratke konferencije, posle koje će "delfini" na miru nastaviti proslavu velikog uspeha.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: facebook.com/waterpoloserbia

"Ovi momci se bore protiv logike"


POPULARNO