Otvaranje Promenade krajem godine - više od 500 miliona dinara za uređenje prostora kod TC


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala
je javnu nabavku za parterno uređenje sa infrastrukturom prostora na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Tržnog centra "Promenada".

Kako se može videti u planu javnih nabavki za 2018. godinu, grad je za ove poslove izdvojio više od 256 miliona dinara u prvoj fazi radova, а posao će dobiti kompanija koja ispuni sve tražene uslove i pritom ponudi najnižu cenu za izvođenje radova. Za drugu fazu izdvojeno više od 230 miliona dinara, pernosi 021.rs.

Preduzeće koje dobije posao imaće rok do 1. novembra da završi sve radove, pa je i za očekivati da se TC "Promenada" kompanije "Nepi-Rockcastle" otvori krajem ove godine, kako je ranije i najavljivano.

Prostor koji će se urediti obuhvata lokaciju oko "Promenade", odnosno ugao Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, a južno od stadiona "Karađorđe". Projektom su predviđeni prostori za, kako se navodi u dokumentaciji, druženje, razonodu i odmor.

"Objekat TC se izvodi u dve faze, te će u prvoj fazi, na prostoru parcele ka Bulevaru oslobođenja biti formiran plato sa zabavnim sadržajima: sportski tereni, igrališta za decu i spoljne bašte kafea. U skladu sa planiranim projektom objekta, parterno uređenje je funkcionalno i oblikovno povezivanje objekta tržnog centra i gradskog prostora i sadržaja u njegovoj okolini", navodi se u dokumentaciji, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija