Obnova osnovne škole u Sremskim Karlovcima


Osnovna škola „23. oktobar” u Sremskim Karlovcima biće
kompletno obnovljena, a novac za to obezbediće republička Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Karlovačka osmoletka jedan je od 253 objekta javne namene u Srbiji čija će sanacija biti finansirana na taj način.

Po rečima rukovodioca Odeljenja za investicije, imovinu i građevinsko zemljište u opštini Sremski Karlovci Brigite Dimitrijević, u toku je izrada idejnog projekta, što je u postupku javne nabavke povereno Studiju „D’art” iz Novog Sada, koji taj posao treba da završi za 90 dana.

– Nakon što su predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima obišli školu u januaru odlučeno je da se prione sveobuhvatoj obnovi – kaže za Dnevnik Brigita Dimitrijević. – Sanacijom će biti obuhvaćene sve instalacije u zgradi, počev od električnih do gromobranskih, spoljna i unutrašnja stolarija, podovi, fasada, koja decenijama nije okrečena. U postupku pripreme dokumentacije sagledaće se stanje celog objekta pa će tek tada znati šta će se sve raditi. Cilj je da zgrada posle renoviranja bude na duži period u zadovoljavajućem stanju i upotrebljiva.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO