Novi rasadnik Gradskog zelenila u septembru - upravna zgrada, dve toplane, prostor za mehanizaciju...


Rasadnik, upravna zgrada, toplana i drugi objekti
Gradskog zelenila trebalo bi da budu gotovi do 12. septembra, kažu u ovom preduzeću za 021.rs.

Trenutno se na lokaciji na Vidovdanskom naselju, kod Najlon pijace, privode kraju radovi na izgradnji upravne zgrade preduzeća, prostora za mehanizaciju, dve toplane, zgrade dendrologije i cvećarstva, prostorija za stolare, farbanje i drugih pratećih objekata, a uskoro kreće i izgradnja saobraćajnica.

Radovi i parterno uređenje ovog prostora, koje je nekada bilo divlja deponija, trebalo je da budu gotovi krajem maja, ali je u međuvremenu utvrđeno da stanje tla ne odgovara potrebnim uslovima za izvođenje radova. Zbog toga je rok za završetak produžen po drugi put.

"Rasadnik Gradskog zelenila kod Najlon pijace praktično je u završnoj fazi. Rok jeste produžen do 12. septembra, zbog velike količine padavina i zbog problema sa podzemnim vodama na središnjem delu rasadnika, gde su planirane saobraćajnice. Mislim da produžetak roka od 31. maja do 12. septembra nije velik, jer je bolje da se kvalitetno posao uradi, nego kasnije da se obavljaju ti radovi. Ono što je za sada u potpunosti gotovo je zgrada za dendrologiju i cvećarstvo. Upravna zgrada će biti gotova za dvadesetak dana, kao i objekti za mehanizaciju", kaže za 021.rs portparol Gradskog zelenila Ivan Nožinić.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO