Novi objekat SKCNS na 5.000 metara kvadratnih - Restoran sa svim pratećim sadržajima


Novi objekat Studentskog kulturnog centra trebalo bi da se
prostire na ukupno 5.000 metara kvadratnih, čija bi namena, između ostalog, bila spremanje i posluživanje hrane za studente.

Restoran, sa svim pratećim sadržajima, zauzimaće 1.200 metara kvadratnih i imaće kapacitet od 7.000 obroka.

S obzirom na to da sadašnji restoran, odnosno mala menza, zauzima samo oko 800 metara kvadratnih, ovo bi trebalo da reši problem nedovoljnog kapaciteta prostora, koji je trenutno u upotrebi.

Prema raspisanoj javnoj nabavci za tehničku dokumentaciju, restoran bi trebalo da se nalazi u prizemlju, dok bi kuhinja, sa pratećim objektima bila u suterenu.

Na prvom spratu predviđene su prostorije za sadržaje kulturnog centra koje bi uključivale galeriju, kafe bar i slično. Drugi sprat trebalo bi da smesti prostorije za igrački ansambl, hor, salu za orkestre i kancelarijski prostor, prenosi 021.rs.

Na trećem spratu planiranog objekta predviđena je čitaonica sa bibliotekom, kao i prostorije za razna udruženja. Trenutno se na toj parceli nalazi privremeni montažni objekat, čije prizemlje je 10 centimetara niže u odnosu na okolni teren. Ovaj objekat je Planom detaljne regulacije kampusa Univerziteta u Novom Sadu predviđen za rušenje, a parceli na kojoj se nalazi bi trebalo da se pripoji deo susedne parcele kako bi se sagradila zgrada Studentskog kulturnog centra planiranih dimenzija. Novu zgradu bi trebalo podići maksimalno za 1.5 metar, u odnosu na okolni teren.

Podsetimo, početkom prošle godine studenti su organizovali proteste, kada su saznali za plan rušenja male menze kako bi se sagradila trospratnica Studentskog kulturnog centra.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO