"Neophodna detaljna rekonstrukcija stadiona Voše - kako bi standardi bili u potpunosti sa zahtevima UEFA"


Ekipa Novosti posetila je većinu superligaških stadiona, sa
rukovodećim ljudima obišli su terene, pitali za kvalitet, pričali i o problemima koje muče klubove po pitanju infrastrukture.

Na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu poslednji put je teren rekonstruisan 2004, kaže tehnički direktor Vojvodine Aleksandar Dunđerski, ali tvrdi da je trava odličnog kvaliteta i očekuje da izdrži, kao i proteklih godina, da na njemu igraju dva kluba.

- Teren se redovno obnavlja - kaže Dunđerski. - U odličnom je stanju i spremno dočekujemo start sezone već sutra. Svi pripremni radovi su na vreme urađeni i ne očekujemo nikakve probleme u narednom periodu, ali znamo da je neophodna detaljna rekonstrukcija stadiona kako bi standardi bili u potpunosti sa zahtevima UEFA. Tu pre svega mislim na uslove za rad predstavnika medija, poboljšanje infrastrukture za gledaoce, bezbednosni sistem sa elektronskom evidencijom na ulazu...

Novosađani imaju reflektore, semafor... Južnu tribinu, namenjenu za gostujuće navijače, renovirali su 2011. godine a ispod tog dela stadiona izgradili nove svlačionice i sve neophodne sadržaje. Pre dve godine, takođe su rekonstruisali taj deo stadiona.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo

Na stadionu Voše bez treninga - igraće se preko 40 utakmica