Napadač Crvene zvezde i golman Sinđelića u Voši


Fudbalski klub Vojvodina danas je angažovao još dvojicu novih
igrača u ovom prelaznom roku. Nakon jučerašnje promocije novih prvotimaca u FC “Vujadin Boškov”, na kojoj je javnosti predstavljeno 10 novih fudbalera Vojvodine i na kojoj je predsednik kluba Dušan Vlaović rekao da aktivnosti u vezi sa transferima ovog leta još uvek nisu završene, ugovore sa “starom damom” potpisali su dosadašnji napadač Crvene zvezde Damjan Gojkov i dojučerašnji golman Sinđelića Nikola Simić.

Damjan Gojkov je rođen drugog januara 1998. godine u Vrbasu, a seniorsku karijeru započeo je u ekipi OFK Beograda. Nakon dve godine igranja za “romantičare”, prošlog leta je prešao u Crvenu zvezdu, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Bežaniju, za koju je tokom minule sezone odigrao 25 utakmica i postigao četiri gola. Osim na poziciji napadača, dobro se snalazi i na mestu desnog krila, a ugovor sa Vojvodinom potpisao je na period od tri godine.

Nikola Simić je rođen 21. decembra 1996. godine, a seniorsku karijeru je započeo u timu Bežanije. Potom je prešao u ekipu Srema iz Jakova, odakle se pre dve godine preselio u beogradski Sinđelić. Tokom prošle sezone, za ovog prvoligaša branio je na 26 utakmica i, poput Gojkova, sa Vojvodinom je potpisao trogodišnji ugovor.

izvor: fkvojvodina.rs, foto: NSinfo

POPULARNO