"Najprijatnije" leto u poslednjih 10 godina - Kiša i u julu, temperature malo ispod proseka


Meteorolozi za danas najavljuju pretežno sunčano i toplije vreme
Duvaće, kažu, slab vetar, a temperature će dostizati od jutarnjih 13 do čak 32 stepena u najtoplijem delu dana. Uveče i tokom noći, na severu, mogući su pljuskovi sa grmljavinom.

Sutra će u većem delu zemlje biti suvo i toplo vreme. Naoblačenje koje će najpre zahvatiti severne i zapadne krajeve, posle podne i uveče proširiće se i na ostale delove uslovljavajući mestimično kišu, ili kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom. Posle jutarnjih 15, najviša dnevna temperatura biće od 29 na severu do 34 stepena na jugoistoku. Očekuje se lokalna pojava grmljavine sa padavinama.

U ponedeljak promenljivo oblačno, svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u zapadnim i centralnim delovima zemlje, a najviša dnevna od 23 na severu i zapadu do 29 na istoku. Slično i u utorak, a više padavina očekuje se u centralnim i južnim delovima zemlje, dok će najviše dnevne temperature dostizati do 27 stepeni.

Sve do nedelje nastaviće se promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Dnevne temperature biće malo ispod proseka ili u granicama proseka za treću dekadu jula. Prosečna vrednost za taj period je od 26 do 29 stepeni.

izvor: novosti.rs, foto: NSinfo