Najlepša biblioteka na najlepšoj plaži na Dunavu - od 1. avgusta


U saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo” i Agencijom „Heror
Media Pont”, Gradska biblioteka u Novom Sadu i ovog leta organizovaće rad Biblioteke na Štrandu.

S obzirom na to da je ovo deseta godina otkako „Najlepša biblioteka na najlepšoj plaži na Dunavu” uspešno radi u korist svojih sugrađana, kao i da je projekat „Dunavska biblioteka” uvršten je u Strategiju održivog razvoja Grada Novog Sada od 2016. do 2020. godine, Biblioteci su odobrena sredstva za izgradnju novog, većeg i lepšeg objekta na Štrandu.

Obaveštavamo javnost da će se poslovi izgradnje objekta biblioteke obaviti tokom jula i da će Biblioteka na Štrandu početi s radom 1. avgusta.

Svi naši posetioci biće u mogućnosti da besplatno iznajme odabrane naslove knjiga za odrasle i decu, pročitaju dnevnu i nedeljna štampu i časopise i prisustvuju planiranim programima. Pozajmica knjiga biće dnevna, a vršiće se uz člansku kartu Biblioteke ili lični dokument.

Osim dnevne i periodične štampe na srpskom jeziku, posredstvom Agencije „Heror Media Pont” korisnicima Biblioteke, kao i prethodnih godina, biće dostupna štampa na jezicima nacionalnih manjina, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija „Minority&Local Media Development Center” realizovaće se i aktivnosti u svrhu promocije jezika i kulture nacionalnih manjina u Novom Sadu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju.

foto: ilustracija, Ben Schonewille/freedigitalphotos.net

POPULARNO