"Najbolji su oni koji mogu i hoće - igramo u Novom Sadu, što će nam biti vetar u leđa"


Košarkaška reprezentacija Srbije u Novom Sadu završava
pripreme za kvalifikacione utakmice za svetski šampionat. U ponedeljak sa Nemačkom u Novom Sadu.

Selektor Đorđević istakao je na konferenciji u novosadskom hotelu "Šeraton" da je svaka sledeća utakmica najvažnija, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Prema njegovim rečima, dobra je stvar što se na utakmicama može da se proveri što više igrača na utakmicama, pa i na treningu. "Polako ih upoznajemo sa sistemom rada i principima koji vladaju u ovoj našoj maloj grupi reprezentacije Srbije", dodao je Đorđević.

Selektor je pohvalio odnos igrača prema obavezama.

"Igrači su na terenu i bezrezervno daju sve od sebe da bi obukli dres Srbije. Radna atmsofera je izuzetna, momci su shvatili da samo takvim pristupom možemo da dođemo do pobeda u ovim utakmicama", rekao je Đorđević.

Kako je naglasio, utakmica u Gruziji je veoma bitna i biće izuzetno teška.

"Osećamo žal što ne možemo da na teren pošaljemo sve naše najbolje igrače, ali opet kažem, oni koji mogu i hoće - to je 12 najboljih koji će izaći na teren", poručio je Đorđević.

Selektoru Đorđeviću na raspolaganju za mečeve sa Gruzijom i Nemačkom su: Ilija Đoković, Stefan Peno, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Boban Marjanović, Đorđe Gagić, Nikola Milutinov, Stevan Jelovac i Dejan Todorović. Van tima su Dejan Davidovac i Aleksa Radanov.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: spens.rs

POPULARNO