Na ulicama Novog Sada električni vakuum usisivači


Prvi električni vakuum usisivači za sakupljanje otpada tokom
protekle nedelje pojavili su se ponovo na ulicama našeg grada. Pomenutu mehanizaciju Čistoća je nabavila u sklopu obnove voznog parka, koja je započeta prošle godine.

U Čistoći navode da se vakuum usisivači marke „Glutton” koriste u delovima grada gde ima mnogo pešaka, kao i na prostorima koji su teže dostupni za čišćenje i gde su klupe i žardinjere. Osim toga, kažu da je pomenuta mehanizacija pogodna i za čišćenje autobuskih stajališta, trgova, ali i na Železničkoj stanici, Beogradskom keju i Keju žrtava racije.

Zahvaljujući dobrom dizajnu, takve mašine jednostavne su za upotrebu i mogu se koristiti na teško dostupnim površinama, a osim toga, prilagođene su za usisavanje svih vrsta otpada i visoko su produktivne, što značajno poboljšava i ubrzava rad našim ekipama na terenu, objasnili su za Dnevnik u JKP „Čistoća”. Električni vakuum usisivači značajno povećavaju efikasnost u čišćenju novosadskih ulica, proizvedeni su u skladu sa standardima i normama zaštite životne sredine i održivog razvoja. Pogon im je na baterije, ne izbacuju prašinu u atmosferu zahvaljujući najsavremenijim filterima za prečišćavanje, tihi su i ne prave buku u radu. Imaju ugrađen sistem protivpožarne zaštite u slučaju usisavanja pikavaca i drugih zapaljenih ili užarenih predmeta.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad