Mišeluk 3: Vrtići i škole, pešačko-biciklistički most, kulturni centar...


Interventni pult, osnovna i srednja škola, dom za starije, dom
zdravlja, kulturni centar, ali i verski kompleks samo su neki od planova za Mišeluk III, komunalno neuređeni prostor od 119 hektara na sremskoj strani Novog Sada.

Gradski urbanisti stavili su na javni uvid nacrt plana detaljne regulacije središnjeg dela mišelučkog platoa, severoistočno od produžetka pravca sa Mosta slobode, između železničke pruge, puta za Rumu i planirane saobraćajnice na granici prema Mišeluku I.

Osnovna karakteristika ovog lokaliteta je komunalna neopremljenost, koja je jedan od najvećih razloga što dosadašnja planska rešenja nisu realizovana, navode u nacrtu urbanisti. Najveći deo je neizgrađeno građevinsko zemljište, koje se koristi za manju poljoprivrednu proizvodnju, prenosi 021.rs.

Prostor će prevashodno biti namenjen porodičnom stanovanju, ali će određeni deo biti namenjen privatnom biznisu, smeštaju javnih službi i javnim površinama poput parkova, sportskih terena i dr. Uzete su u obzir i inicijative građana koje se odnose na urbanističke planske odrednice za prostor u obuhvatu plana.

Ceo prostor podeljen je na pet prostornih celina, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO