Kompanija iz Italije - donela odluku da će investirati u Vojvodini


Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je
predstavnike italijanske kompanije „Geci“ (Ghezzi chiode), koji su, nakon dvodnevne posete AP Vojvodini, iskazali spremnost ove kompanije za ulaganje u AP Vojvodini.

Potpredsednik Đorđe Milićević izjavio je da su izuzetni politički i ekonomski odnosi Srbije i Italije dobar okvir za razvijanje poslovne saradnje i dodao da je osnovni cilj Pokrajinske vlade ubrzani ekonomski razvoj i privlačenje investicija. On je predstavio investicione potencijale u AP Vojvodini i upoznao predstavnike kompanije „Geci“ sa programima podrške Pokrajinske vlade za nove investicije.

„Pokrajinska vlada preduzela je niz aktivnosti da stvori uslove za domaće i strane investitore i donela niz konkretnih podsticajnih mera“, rekao je potpredsednik Milićević, pozvao goste iz Italije da prošire svoj biznis u Vojvodini, u čemu će im Pokrajinska vlada pružiti podršku.

Kompanija „Geci“ je u Italiji lider u proizvodnji specijalizovane metalske galanterije i jedan od vodećih proizvođača u ovom sektoru u Evropi, čiji proizvodi imaju plasman u celom svetu. Sedište kompanije je u italijanskoj pokrajini Trentino (Južni Tirol). Takođe, deo su konzorcijuma „Melinda“ koji okuplja oko 5.000 voćara, a Južni Tirol je regija koja je svetski poznata po proizvodnji jabuka.

Direktor kompanije Mauro Geci izjavio je da je, nakon obilaska potencijalnih zona za ulaganje, kompanija „Geci“ donela odluku da će investirati u Vojvodini, kao i to da je, kao deo kooperacije voćara „Melinda“ iz Trentina, zainteresovana za ulaganja i u agraru.

Na sastanku je dogovorena međusobna poseta proizvođača jabuka i zadrugara iz AP Vojvodine i Trentina, kako bi se ostvarila saradnja u ovoj oblasti. Sagovornici su se složili da bi u obostranom interesu bilo da se postignu modeli zajedničke proizvodnje.

Sastanku su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

POPULARNO