Izgradnja Nacionalnog stadiona kod Ostružnice od 2020. godine


Srbija će dobiti nacionalni fudbalski stadion, ali će se zbog
složenosti lokacije i većih infrastrukturnih radova njegova izgradnja početi, kako sada stvari stoje - 2020. godine, a ne kako se najavljivalo, krajem 2018. godine.

Glavni razlog je složena infrastruktura koja mora da prati sam stadion. Sama lokacija u blizini Ostružničkog mosta, na 17 kilometara od centra Beograda, zahteva detaljan regulacioni plan za celo to područje, a to nije tako jednostavan posao. Ideja je da stadion bude i komercijalnog karaktera, kako bi ljudi dolazili i kad nema utakmica, što zahteva i obimnije infrastrukturne radove, pre svega saobraćajne, ali nema sumnje da će stadion biti po najvećim stadardima UEFA i kapaciteta 60.000 mesta. To je naglasio i ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

- Izgradnja nacionalnog stadiona je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koje ćemo raditi u narednom periodu. Naš cilj je da Srbija ima najmoderniji stadion na kojem ćemo moći da organizujemo sportske događaje evropskog i svetskog nivoa. Srbija i Beograd su se više puta do sada pokazali kao izuzetni domaćini velikih sportskih takmičenja u košarci, vaterpolu, atletici i sada je vreme da pokažemo da smo spremni i da ugostimo najveća svetska fudbalska imena - istakao je Mali.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO