Inicijativa da se postave biste trojice velikana Voše u centru Begeča


Savet mesne zajednice Begeč podržao je inicijativu žitelja ovog
mesta Dragana Krstića i porodica Vasić, Krstić i Boškov da se u njemu postave spomen-obeležja posvećena istaknutim sportistima Begeča, Novog Sada, AP Vojvodina i Republike Srbije - Lazaru Vasiću, Radomiru Radi Krstiću i Vujadinu Boškovu.

Sva trojica velikana nosila su dres FK Vojvodina, ali su obeležili i čitavo jedno vreme svojim radom kako u fudbalu, tako i u mnogim drugim sferama života. Zajedničko im je poreklo, mesto rođenja i dani detinjstva koje su proveli u Begeču i fudbal, koji su počeli da igraju u tamošnjem FK Bačka. Upravo otuda i želja meštana ovog sela da im se adekvatno oduže.

Predlog saveta Mesne zajednice, koji je potpisao potpredsednik Nikola Živanov, jeste da se postave biste trojice velikana u centru Begeča i da to, zajedničkim snagama, učine FK Vojvodina, Grad Novi Sad, AP Vojvodina, Republika Srbija i svi poštovaoci lika i dela zaslužnih sportskih legendi.

Predlog inicijative poslat je na adrese gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i člana gradskog Veća za sport i omladinu Ognjena Cvetićanina.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO