GSP traži radnike na određeno vreme: Brojanje putnika, anketiranje, kontrola reda vožnje...


Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad” tradicionalno
je raspisalo javnu nabavku za „uslugu iznajmljivanja radnika”, odnosno za obavljanje poslova po nalogu i potrebama, vrednu oko šest miliona dinara, bez PDV-a, prenosi Dnevnik.

Kandidati koji budu odabrani obavljaće poslove koji se tenderom naručuju do utroška iznosa javne nabavke. Ponuđači, odnosno agencije koje mogu da se jave na tender, posredstvom kojih će radnici biti zaposleni, treba da predlažu neto, odnosno bruto cene svojih usluga po radnom satu, s PDV-om ili bez njega. Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, a ukoliko bude stiglo dve ili više ponuda s istom cenom, JGSP će izabrati onu u kojoj se predlaže duži rok plaćanja, a ako je i on jednak, onda će se ugovor dodeliti onom ko predlaže kraće angažovanje izvršioca.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, traže se kandidati sa sedmim stepenom stručne spreme za brojanje putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i obradu podataka, dok se sa četvrtim stepenom stručne spreme zahtevaju kandidati za anketiranje putnika neophodno za analizu kvaliteta pružanja usluga ili za izradu projekata i studija.

Kandidati s trećim ili četvrtim stepenom stručne spreme kontrolisali bi realizaciju reda vožnje na polaznim tačkama na linijama gradskog saobraćaja, pojačavali kontrolu ukrcavanja i iskrcavanja putnika u javnom prevozu, pripremali vozila za predstojeću sezonu, povremeno i periodično kontrolisali putnike na ulaznim kapijama Međumesne autobuske stanice u Novom Sadu i izlaznim kapijama za vozila, sezonski opremali krug preduzeća, perona i čekaonica na stanici i radili pomoćne poslove po obavljenoj primopredaji vozila i slično. S trećim stepenom stručne spreme traže se kandidati za generalno spremanje vozila ili radnih prostorija.

Svi kandidati prethodno će morati da završe obuku, koja se sastoji iz teorijske i praktične provere znanja za određene poslove. JGSP je dužan da zaključi ili da ima zaključene odgovarajuće ugovore s izvršiocima poslova, da ih uredno prijavi u Nacionalnu službu za zapošljavanje, Fond PIO i Fond za zdravstveno osiguranje, da im redovno isplaćuje i obračunava zaradu, naknadu i troškove i da vodi potrebne evidencije.

Agencije ponude mogu da dostave do 10. avgusta do 11 časova, a u gradskom prevozniku će o dodeli ugovora odlučiti u roku od 25 dana, odnosno 40 ukoliko bude mnogo ponuda.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO