Grad uređuje istočnu tribinu stadiona Voše i okolinu Promenade - uskoro novi kružni tok na Limanu


Deo grada oko tržnog centra „Promenada”, čiju izgradnju
kompanija „Nepi-Rockcastle” polako privodi kraju, uskoro bi trebalo da dobije novi izgled, budući da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku za parterno uređenje s infrastrukturom prostora na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara.

Izvođač radova koji da najjeftiniju ponudu na tenderu koji je otvoren do 23. jula do 11.30 časova, imaće zadatak da izgradi pristupne saobraćajnice, cevi za vodu i kanalizaciju, spoljnu i putnu glavnu i dekorativnu rasvetu oko tržnog centra.

Osim toga, obavljaće specijalizovane građevinske radove i postavljati električnu instalaciju.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da su projektom spoljnog uređenja tog prostora predviđene površine raznih namena – za druženje, razonodu i odmor. Zbog toga će na platou biti izgrađeni sportski tereni, igrališta za decu i spoljne bašte kafea. U skladu s projektom objekta, parterno uređenje za koje je raspisana javna nabavka je funkcionalno i oblikovano povezivanje tržnog centra i gradskog prostora i sadržaja u njegovoj okolini.

Projektom je, takođe, predviđeno postavljanje prilaza tržnom centru motornim vozilima, trasa za kretanje protivpožarnih vozila i protivpožarnih platoa. Tu bi trebalo da se postave i pešačke i biciklističke staze, platoi i prilazi prilagođeni osobama s invaliditetom, prostori za sedenje i odmor, zelenilo, fontane, odnosno vodena ogledala, prostori za skulpture i skulpturalna obeležja.

Gradonačelnik Miloš Vučević je pred zasedanje gradskog parlamenta u Skupštini grada krajem prošlog meseca podsetio na to da uskoro kreće i projektovanje kružne raskrsnice na uglu Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara, prenosi Dnevnik.

„Dodajemo novac za drugu fazu uređenja Bulevara cara Lazara, Bulevara oslobođenja i istočne tribine stadiona „Karađorđe” oko budućeg tržnog centra „Promenada”, tu će grad izdvojiti 570 miliona dinara za zelene površine, mobilijar, javnu rasvetu, popločavanje i uveren sam u to da će to biti jedan od najlepših delova Novog Sada“, rekao je Vučević.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: promo

POPULARNO