Fofana potpisao - dve godine u Vojvodini


Od danas igrački pogon fudbalera Vojvodine jači je za jednog
napadača. Dvogodišnji ugovor s crveno-belima iz Novog Sada potpisao je Ismael Beko Fofana (29), dosadašnji član Čukaričkog.

On će, kako se očekuje, predvoditi napad Voše u narednoj sezoni, čime je ispunjen jedan od zahteva šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića za angažmanom gol-igrača. Nekadašnji mladi reprezentativac Obale Slonovače već danas će se priključiti novim saigračima, nakon što je prošao lekarske preglede, čime će se staviti na raspolaganje treneru Veselinoviću.

Ismael Beko Fofana (visok 182 cm) tokom karijere je nastupao za više klubova, a seniorsku karijeru počeo je u Mimozasu iz Abidžana. Put ga je potom vodio u engleski Čarlton, norveški Fredrikstad, francuske nižerazredne timove Čerburg i Sent Lo, da bi se 2011. godine vratio u otadžbinu i postao član Seve sporta. Novi odlazak u inostranstvo usledio je 2012. godine, kada je postao igrač jermenskog kluba Širak, iz kojeg je ubrzo otišao na pozajmicu u Zob-Ahan iz Irana. Usledio je povratak u Jermeniju, a onda i transfer u beogradski Partizan, čiji je član bio od 2013. do 2016. godine, s tim da je 2015. godine bio pozajmljen kineskom Ćingdaou. Po isteku ugovora s crno-belima, prešao je u redove Čukaričkog, a prošlu sezonu bio je pozajmljen igrač u Irtišu iz Pavlodara (Kazahstan). U Vojvodinu je došao kao slobodan fudbaler.

- Završili smo posao s Fofanom, potpisali ugovor i on je sada naš igrač, čime smo popunili upražnjeno mesto napadača – rekao je Saša Drakulić, sportski direktor FK Vojvodina. – Nastavljamo da pregovaramo s igračima koje bismo želeli da vidimo u našem dresu i nadam se da će uskoro biti još novina po ovom pitanju.

Novosađani danas nastavljaju s pripremama i treniraće dva puta dnevno u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“. U sredu posle prepodnevnog treninga, sledi im odlazak u Bosnu i Hercegovinu, preciznije u Etno selo Stanišići, gde će nastaviti s radom, a u petak odigrati i pripremnu utakmicu s novim provligašem BiH, ekipom Zvijezde. Povratak u Novi Sad planiran je za subotu, a onda će novosadski superligaš odigrati i kontrolne susrete sa Uralom iz Jekaterinburga (10. jun) i FK Katar iz istoimene države (14. jun), koji su zakazani na stadionu „Karađorđe“. Rezervisti i mlađi igrači Voše će 13. jula imati proveru s novim prvoligašem OFK Bečejom.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO