EXIT, publika i energija bili nestvarni - gotovo 200.000 posetilaca


Muzički festival EXIT u Novom Sadu okupio je ove godine
gotovo 200.000 ljudi, a tokom četiri dana trajanja festivala, u više od 40 zona i 20 bina sa muzičkim programom, nastupilo je više hiljada akreditovanih umetnika, saopšteno je iz organizacije tog festivala.

Svoje utiske o osamnaestom izdanju EXIT festivala podelili su i sami umetnici na društvenim mrežama, a iz organizacije kažu da je najupečatljivija scena bila čuvena Grejs Džons koja je produžila nastup za 45 min, a zatim, na iznenađenje i svog menadžmenta, ostala na tvrđavi do izlaska sunca uživajući u muzici sa publikom.

Dugogodišnji prijatelj festivala DJ Dejvid Geta, osvrnuo se na svoje početke, upravo na Petrovaradinskoj tvrđavi i rekao "Exite, želim da ti se zahvalim. Bili ste sa mnom na putovanju od ranih dana, pa sve do danas. Zato toliko cenim ovaj festival. Exite, volim te!".

Na zatvaranju mts Dance Arene i nastupa koji je produžen za sat vremena publici i organizatorima poslala je poruku i DJ Nina Kravic koja je rekla da EXIT povezuje ljude širom sveta i poželela da festival koji leži na Dunavu, reci koja ima toliko istorije u svojim vodama, postane solidan deo te istorije.

Organizatori EXIT-a kažu da su se mnoge zvezde unapred radovale svojim nastupima, pa je tako "rege kralj" Zigi Marli tokom tonske probe snimao glavnu binu i rekao "Najbolji evropski festival!", dok je alt-rok umetnica Fever Rej unapred najavila svoj nastup porukom i snimkom u kojoj kaže "Exite, dolazimo po tebe".

Najmlađi dobitnik dvostruke titule najboljeg svetskog DJ Martin Gariks na svojim nalozima na društvenim mrežama poručio je da je veoma uzbuđen zbog nastupa na EXIT festivalu, a ubrzo nakon nastupa rekao je da je to bila "neverovatna noć", te da su EXIT, publika i energija bili nestvarni.

Belgijska tehno zvezda Ameli Lens priznala je fanovima da davno nije imala toliku tremu pred nastup i rekla: "Bio je moj san da ovde nastupam i bilo je neverovatno!".

Umetnici su pravili "selfije" sa publikom, nosili posebne EXIT majice, a posebno jak utisak bili su nastupi tokom izlaska sunca, pa je tako Ida Engberg tokom svog nastupa sa suprugom Adamom Bejerom pratiocima na društvenim mrežama priznala da je bilo "prelepo iskustvo" i dodala: "Nastup tokom izlaska sunca na Exitu bio je magičan!".

Američke hardkor legende Madbal pohvalile su se atmosferom na festivalu i činjenicom da su se sjajno proveli na nastupu Zigija Marlija, poručujući Exitu: "Hvala što predstavljaš Srbiju", a u još jednoj poruci podelili su svoje oduševljenje dekorom "najžešće" bine festivala, Explosive bine.

izvor: agencije, foto: facebook.com/exit.festival

POPULARNO