Direktan prenos Voše u Egiptu rađen s čak 11 kamera - bez publike na stadionu koji prima 86.000 gledalaca


Fudbaleri Vojvodine vratili su se kući iz Egipta

U drevnom egipatskom gradu Aleksandriji, fudbaleri Vojvodine bili su smešteni u luksuznom hotelu “Hilton Alexandria King’s Ranch”, a meč protiv ekipe Piramidsa odigrali su na velelepnom stadionu “Borg el Arab”, koji prima neverovatnih 86.000 gledalaca. Nažalost, na zahtev domaćina, meč je igran bez prisustva publike, ali je i samo zdanje ovog objekta definitivno ostavilo utisak na mlade fudbalere “stare dame”, kao i sve članove Vošine ekspedicije koji su putovali u Egipat.

Bez obzira na poraz rezultatom 3:1 (2:1), ovaj meč je bio veoma koristan za tim crveno-belih, jer treba imati u vidu da je FK Piramids nedavno dobio novog vlasnika, koji je samo u poslednja dva meseca uložio oko 20 miliona evra u pojačanja, a kako se moglo čuti od strane domaćina, tu ne namerava da stane. Primera radi, Brazilac Keno, koji je na jučerašnjoj utakmici, bez obzira na to što nije postigao gol, apsolutno bio centralna figura meča, ovog leta je stigao u Piramids iz brazilskog Palmeirasa za 8,5 miliona evra, a po onome što je pokazao, nema dileme da bez problema može da igra u bilo kojoj evropskoj ligi.

Vojvodina u Srbiji definitivno nema priliku da odmeri snage sa ekipama koje u svom sastavu imaju fudbalere takvog kvaliteta, te je iz tog razloga ovo bilo neprocenjivo iskustvo i vrlo koristan meč za crveno-bele, a s obzirom na to da u timu ima dosta novih igrača, dvodnevni boravak u Egiptu i dobra atmosfera među igračima pomogli su i u stvaranju još jače hemije i zajedništva u redovima “stare dame”.

Kuriozitet s ove utakmice bio je u tome što je direktan TV prenos za samo jednog gledaoca i to u Saudijskoj Arabiji, rađen s čak 11 kamera. Svaki pedalj terena, dakle, bio je pokriven kako bi princ El Šeik mogao da ima što bolji uvid u zbivanja na terenu.

izvor: fkvojvodina.rs, dnevnik.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO