Centralni prečistač otpadnih voda - umesto na bačkoj, biće na sremskoj strani


Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne poslove
Vladimira Stojkovića, Prethodna studija izvodljivosti predviđa izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokalitetu Rokov potok.

Centralni prečistač otpadnih voda će, umesto na bačkoj strani, osvanuti na sremskoj. Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne poslove Vladimira Stojkovića, Prethodna studija izvodljivosti predviđa izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokalitetu Rokov potok. Uz napomenu da će posebnom tehničkom dokumentacijom biti obuhvaćena izgradnja neophodnih kolektora, crpnih stanica i retenzionog bazena, Stojković naglašava da je upravo u toku izrada Prethodne studije izvodljivosti s Generalnim projektom, a projektant je firma „CeS COWI” iz Danske.

Javnost je uvek zainteresovana za cenu, a Stojković ističe da izrada Prethodne studije izvodljivosti s Generalnim projektom košta 300.000 evra.

– Novac je obezbeđen iz Fonda za tehničku podršku WBIF – Investicioni okvir za Zapadni Balkan – kaže sagovornik Dnevnika. – Obezbeđeno je i milion evra za nastavak izrade tehničke dokumentacije. Po preliminarnim procenama iz draft verzije Prethodne studije, izgradnja postrojenja bi trebalo da košta oko 70 miliona evra, s tim što se očekuje da ta cena bude znatno viša, s obzirom na to da je dokument još u fazi dorade, zbog primedbi Pokrajinske revizione komisije i Grada, kojima je dostavljen na stručnu kontrolu. Cena obuhvata izgradnju centralnog postrojenja sa svim neophodnim pratećim kolektorima i crpnim stanicama.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO