5 milijardi evra za saobraćaj i građevinu


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i
infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je prvu multimedijalnu izložbu o infrastrukturi, u zgradi dojučerašnje Glavne železničke stanice u Beogradu.

Na izložbi "Nastavljamo da pravimo dobre vesti", povodom godinu dana rada Vlade i ministarstva koje vodi, Mihajlovićeva je potvrdila da će novi ciklus investicija od pet milijardi evra u građevinarstvu i saobraćaju početi sledeće godine.

Otvarajući izložbu koja prikazuje sve što je resorno ministarstvo uradilo u proteklih godinu dana, Mihajlović je naglasila da "nijedno ministarstvo i nijedan pojedinac ne mogu da naprave toliko važnih koraka, koliko možemo svi zajedno".

''Nema tog ministarstva, te vlade i tog Vučića, ma koliki on bio, koji mogu sami da naprave modernu i naprednu Srbiju. To ne mogu ni ja, ne možete ni vi, zato moramo da budemo zajedno i zato vas pozivam vas da zajedno pravimo dobre vesti'', rekla je Mihajlović na otvaranju izložbe.

Ona je pozvala mlade ljude koji završavaju fakultete, ali i one koji rade u mnogim kompanijama, institutima, malim i srednjim preduzecima, da se pridruže zajedničkom poslu - ''menjanju Srbije''.

Ministarka je poručila da Srbija može da napreduje samo ako postoje ljudi spremni da grade i menjaju Srbiju i da se za nju bore radom, znanjem i energijom.

''Važni su i novi vozovi, bageri, kamioni...Ali najvažniji su ljudi. Zato sam želela da na jednoj ovakvoj nesvakidašnjoj izložbi vidite šta sve radimo i da predstavim ljude koji grade Srbiju. Da vidite putare, železničare, brodare, pilote, stjuardese, građevinare, geometre, kontrolore leta", rekla je potpredsednica Vlade.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo, ilustracija