108 takmičara iz šest zemalјa: Održana biciklistička trka na Petrovaradinskoj tvrđavi


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin
prisustvovao je  početku prve međunarodne biciklističke trke „Petrovaradin Fortress MTB CUP“ koju je organizovao Biciklistički klub „Novi Sad“ uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

-Grad Novi Sad je ponosan što je u kalenadar brojnih sportskih događaja uvrstio još jedan, a to je trka planinskog biciklizma koja do sada nije bila organizovana u Srbiji. Organizovanjem ove trke Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava imaju mogućnost da se kandiduju za dobijanje  Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu  u 2021. godini što bi imalo veliki značaj za Grad Novi Sad. Ova manifestacija doprineće promociji sporta i zdravog načina života, kao i  približavanju planinskog biciklizma široj javnosti- rekao je Ognjen Cvjetićanin poželevši svim učesnicima mnogo sportske sreće.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je čestitao organizatorima na uspešno organizovanoj trci i rekao da će Pokrajina nastaviti da podržava tu sportsku manifestaciju.

Direktor trke Nemanja Vajs se zahvalo Gradu Novom Sadu i Pokrajinskom sekretarijatu na podršci u organizaciji trke.

-Posebnu zahvalnost upućujem gradonačelniku Milošu Vučeviću koji je među prvima podržao ideju o kandidaturi Novog Sada za dobijanje Evropskog prvenstva 2021. godine. To bi bilo značajno za naš grad i sa sportskog, turističkog i ekonomskog aspekta, a iskreno se nadam da ćemo posle uspešne organizacije ove trke i zvanično dobiti potvrdu Evropske biciklističke federacije- rekao je Nemanja Vajs.

Za trku u Novom Sad prijavlјeno je 108 takmičara iz šest zemalјa i to iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Srbije. Pored glavne trke, organizovana je i trka guralica za decu do pet godina koja je posebno interesantna za najmlađe.

POPULARNO