Zona Punk: Atheist rap predstavnik Srbije - Mundijalska muzička lista


Brazilski alternativni magazin "Zona Punk" objavio je listu pank
metal i hardkor bendova iz zemalja koje se takmiče na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Na listi od 32 benda, kao predstavnik Srbije, našao se novosadski pank sastav Atheist rap. Novinari ovog magazina su Srbiju predstavili pesmom "Momci se vraćaju u grad" sa albuma "Uberlauf" iz 2015. godine. A da se "momci vraćaju u grad" simbolično su pokazali i reprezentativci Srbije koji su u prvom meču Mundijala savladali Kostariku sa 1:0.

Domaćine prvenstva predstavlja sastav Tarakany, dok su predstavnici suseda, Hrvatske, sastav Kinoklub sa numerom "Za nju".

Atheist rap se sasvim opravdano našao na ovoj listi, pogotovo ukoliko se uzme u obzir to da se bend bavio fudbalskom tematikom od svojih početaka. Tako na prvom albumu "Maori i crni gonzales" iz 1993. pesmu "Pomoćni - đubre" posvećuju sudijama.

Na prvo slušanje, Atheisti o modernom fudbalu pevaju i u numeri "Uprava - napolje!". U drugom planu, kroz priču o pljački klubova, očajnom terenu i "trulom parčetu svečane lože", te da svako radi za "dobrobit gazde klubova", moglo bi se reći da Atheisti pevaju o - Srbiji.

Osim "Uprava - napolje!", na albumu "Priče matorih pokvarenjaka" iz 2009. godine pojavljuje se i navijačka pesma "Spritzerboyz" posvećena Fudbalskom klubu Sremac iz Čerevića, koji se takmiči u nižim ligama.

Fudbalskom terminologijom koriste se i u "Igraš grubo" sa "Osvete Crnog Gonzalesa" iz 2005. godine, a treba pomenuti i više nego fudbalski naziv albuma iz 1998. godine - "II liga zapad", na kom se može čuti Dr Pop kao svojevrsni komentator u "...Motka... Ojavljujem", "Izgledna šansa", "Zapadna skupina", "Džaba smo sedeli".

izvor: 021.rs, agencije, foto: napredvosa.com, youtube.com


POPULARNO