"Znamo da u Vojvodini odlično rade - možemo da učinimo da NS opet postane veliki košarkaški grad"


Znamo da u Vojvodini odlično rade, da su ovde dobri uslovi
Na ovaj način, možemo da učinimo da Novi Sad opet postane veliki košarkaški grad – rekao je prvi čovek KSS.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da stvari ne treba da budu "centralizovane" i da je dobro za taj sport što će reprezentacija igrati u Novom Sadu, koji je do sada bio odličan domaćin.

- Mišljenja sam da stvari ne treba da budu centralizovane, već da razni događaji treba da budu i u drugim gradovima, ne samo u Beogradu. Znamo da u Vojvodini odlično rade, da su ovde dobri uslovi. Na ovaj način, možemo da učinimo da Novi Sad opet postane veliki košarkaški grad, kakav je bio dugi niz godina. Pamtim još iz vremena kada sama igrao u SFRJ, Novi Sad je uvek bio fenomenalan domaćin. Siguran sam da će biti i sada - preneo je sajt KSS reči Danilovića sa konferencije za novinare.

Srpski košarkaši će 2. jula od 20.00 u dvorani Spens igrati protiv Nemačke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Potom će se od 10. do 18. jula na istom mestu održati Evropsko prvenstvo u košarci za kadete.

Danilović je zahvalio domaćinima bez kojih, kako je naveo, sve ovo ne bi bilo moguće.

- Svi se bore da dobiju organizacije bilo kog takmičenja i sigurno postoji razlog za to. Svi imaju veliku korist od organizacije ovakvih takmičenja. Zato se u Savezu i borimo da imamo i više takvih stvari. Sledeće godine je i žensko Evropsko prvenstvo, jedna grupa je u Zrenjaninu, druga u Nišu, finale u Beogradu. Pozivam sve da dođu da bodre seniore i kadete. Neće biti razočarani. Družićemo se više ovog leta - rekao je Danilović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zahvalnost KSS jer je prepoznao da će taj grad biti dobar domaćin tim događajima.

- Lepi događaji su pred nama, vrelo košarkaški leto. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu u Novi Sad, pa neka ostanu i duže, da svi zajedno bodrimo naše reprezentativce i da im pomognemo u kvalifikacijama - rekao je Vučević.

On je dodao da je kadetsko Evropsko prvenstvo veoma važno za Novi Sad, iako medijski nije toliko praćeno.

- Uvereni smo da će Spens kao i uvek do sada biti odličan domaćin, da će otvoriti vrata vrhnskim sportistima - kazao je Vučević i izrazio nadu da će reprezentacija Srbije biti prisutnija za građane za vreme koje bude provodila u Novom Sadu.

Prodaja ulaznica za utakmicu Srbije i Nemačke počela je u sredu, a cene su od 300 do 600 dinara.

POPULARNO