Zmajeve dečje igre od 4. do 10. juna


Tradicija duga više od šest decenija i ove godine biće nastavljena
na novosadskim ulicama, trgovima i institucijama, obeležavanjem čuvenih "Zmajevih dečjih igara". Tim povodom, sledeće nedelje, naš grad ugostiće ne samo školarce, nego i veliki broj volontera, poznatih pesnika i pisaca za najmlađe.

U znak sećanja na čika Jovu Zmaja, autora više od 1.500 pesama i ove godine, Novi Sad će biti centar književnosti, muzičkih zbivanja i najlepših uspomena na detinjstvo.

"Po sadržaju festivala, po imenima, pre svega stručno-književnim, ovo je zaista u mnogo širim okvirima nego što je Novi Sad i Srbija, zaista reprezentativan festival. Bilo koji način bavljenja decom, od roditeljskog, rodbinskog, do stručnog, do umetničkog, do kulturnog je sam po sebi lep i zanimljiv. Tridesetak pisaca učestvovaće u programu Zmajevih dečijih igara, ići će u škole i u područna odeljenja, biblioteke, ne samo ovde u Dunavskoj ulici, nego praktično premrežiće čitav Novi Sad", kaže producent Branimir Cvejanov.

Zmajeve dečje igre su samo jedno od kulturnih lica Novog Sada, koje zahvaljujući saradnji sa Sterijinim pozorjem, Gradskom bibliotekom, Maticom Srpskom, Pozorištem mladih i Fondacijom Novi Sad 2021, potvrđuju epitet najvažnijeg gradskog događaja za decu.

izvor: rtv.rs, foto: NSinfo

POPULARNO