Za vreme Egzita cene smeštaja - od 10 do 1.500 evra


Od 12. do 15. jula, održaće se 19. Egzit festival, zbog čega je
novosadsko tržište nekretnina veoma aktivno. Rezervacije soba, stanova, apartmana i mesta u kampu, počele su još tokom januara, a cene najma biće približno iste kao i prošle godine.

Najverniji posetioci festivala, zbog blizine Petrovaradinske tvrđave i organizovanih žurki i tokom dana, uglavnom se odlučuju za smeštaj u Egzitovom kampu, koji se i ove godine nalazi na novosadskoj plaži "Štrand". Cena za sva četiri dana je 38 evra, a u njemu će boraviti oko 4.000 ljudi. Za razliku od kampa u kom još uvek ima mesta, hoteli i hosteli su gotovo popunjeni, prenosi RTV.

"Vrlo su popularni hosteli. Naime, i hosteli i hoteli su bukirani već 80 odsto našeg raspoloživog kapaciteta i ono što je interesantno je da dosta gostiju iz Srbije bira hostele i hotele sa Balkana generalno, ali naravno i Holanđani kao neka tradicionalna publika, možemo tako slobodno da kažemo" , rekla je za RTV Julija Mitrović, portparolka Egzit festivala.

Koliko će vas koštati smeštaj tokom Egzit festivala, najviše zavisi od toga kakav komfor želite sebi da priuštite. Uporni, koji su spremni da traže, mogu da iznajme ležaj i za 10 evra za noć, dok iznajmljivanje cele kuće za grupu ljudi košta od 500 do 1.500 evra. U turističkoj organizaciji kažu da Novi Sad spremno dočekuje turiste, jer je od početka godine zabeležen veliki broj noćenja.

"Ono što nam je važno da kažemo jeste da su smestajni kapaciteti spremni za ovako veliki broj turista koje očekujemo tokom Egzit festivala, dolaze kod nas informišu se o sadržajima o kojima mogu da informišu svoje goste", kaže Tihana Putin iz TONS-a.

Tokom Egzita, takođe je popularno izdavanje stana na dan, čije se cene kreću od 50 do 120 evra. To je jednako dobra opcija i za posetioce, ali i stanodavce, jer tokom ta četiti dana mnogi uspevaju da zarade prosečnu platu.

izvor: rtv.rs, foto: NSinfo

POPULARNO