Voša u subotu protiv Budućnosti iz Podgorice - Samjujel napustio Zlatibor


Šef stručnog štaba FK Vojvodina Aleksandar Veselinović ulogu
„šefa parade“ u petak prepodne prepustio je kondicionom treneru Aleksandru Jankoviću, koji je pred igrače postavio veoma zanmiljiv, naporan i interesantan trening. Oni su bili podeljeni u grupe koje su se smenjivale na nekoliko tačaka, a za svo to vreme i lopta je bila prisutna kao jedan od rekvizita. Sunčani zraci su išli naruku crveno-belima, pa je sat i po vremena proteklo u idealnim uslovima i uz maksimalan intenzitet rada i ozbiljnosti.

U subotu od 17 časova Novosađani će odigrati trening utakmicu s timom Budućnosti iz Podgorice i biće im to prva prava provera na pripremama. Posle nje će članovi stručnog štaba moći da ocene na kom se nivou ekipa Vojvodine trenutno nalazi, odnosno na čemu u predstojećem radu moraju posebno da insistiraju.

- Planiramo da u subotu nastupe dve naše ekipe, dakle šansu ćemo pružiti svim igračima, koji će imati po 60 minuta da prezentuju na kom se nivou fizičke pripreme nalaze posle 10-11 dana priprema – naglasio je Aleksandar Veselinović. – Pokušaćemo da postavimo prve obrise zahteva koje ćemo imati u igri u predstojećoj sezoni. To će nam biti dosta otežano, pošto nemamo kompletiranu selekciju, odnosno na nekim pozicijama još uvek nemamo adekvatna rešenja. Videćemo koliko ćemo uspeha imati u implementaciji zamišljenih ideja, ali mi je važno da naš odnos prema utakmici bude izvanredan, odnosno da pokušamo da gradimo odgovarajući pristup igri kojoj ćemo težiti i u prvenstvu.

Veselinović je želeo da istakne pozitivne aspekte dosadašnjeg dela priprema.

- Kada je reč o angažmanu igrača na treninzima i njihovom sveukupnom radu, kada bih morao da ih ocenim na skali od 1 do 10, dao bih svima ocenu – 11. Zaista sjajno momci treniraju, nikakvih problema s njihovim odnosom nemamo i to je nešto što me ispunjava optimizmom i zadovoljstvom. Nadam se da ćemo ovih dana kompletirati redove i da ćemo onda biti u prilici da postavimo željene postulate igre od koje očekujemo da Vojvodinu vrate u vrh srpskog fudbala – dodao je on.

Utakmica s timom Budućnosti igraće se ili na Gradskom stadionu u Užicu, ili, ukoliko vremenske prilike ne budu najbolje, na terenu pored Jezera, ispod hotela „Palisad“ na Zlatiboru.


Afum Semjuel, igrač iz Gane koji je došao na probu u Vošu, nije zadovoljio kriterijume Aleksandra Veselinovića i članova stručnog štaba i, baš kako je trener crveno-belih i nagovestio, rukovodstvo mu se zahvalilo i on je juče napustio Zlatibor. Dakle, potraga za rešenjem na mestu špica se nastavlja.


Kapiten Nikola Antić posebno je izdvojio mlađe kandidate za prvi tim, naglašavajući da su oni budućnost Vojvodine.

- Svi ti momci sjajno treniraju – istakao je Antić. – Mi koji smo nešto stariji, a posebno ja koji sam kapiten, nastojimo da ih u svakodnevnoj komunikaciji opustimo, da shvate da nisu tek tamo „neki klinci“, već punopravni članovi ovog tima. Iz iskustva znam da je to za njih jako važno i da može da im pomogne u daljem razvoju njihovih karijera.

izvor, foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO