VOjvodina ŠAmpion: U šoku sam posle svega - Ovo je rukometna bajka, momci igrali sa napuknutim ligamentima


Vojvodina je šampion. Novosadski tim digao se kao
„feniks iz pepela“, u sezoni u kojoj je promeni četiri trenera, na kraju šansu dao svom kadru iz omladinskog pogona, Borisu Rojeviću, kome nije bilo lako posle četiri kola, kada su na saldu stajala četiri boda. Uspeli su vladari srpskog rukometnog prostora od 2013. godine, međutim, da se dignu i uprkos najubojitijeg Milana Jovanovića, upišu pet pobeda u preostalih šest kola, zaključno sa trijumfom nad Partizanom 20:19. Titula ostaje u Novom Sadu, prenosi balkan-handball.com.

Trener Partizana, Nenad Maksić, sportski je podneo poraz i pokazao da je pravi dasa kada je u pitanju fer-plej, u trenutku koji nije lak…

Vojvodina je zasluženo osvojila titulu, ne samo zbog današnje pobede, već zbog svih igara u plej-ofu. Dve stvari su bitne. Jako loše smo odigrali prvo poluvreme. Izgledalo je kao da smo se danas sakupili. Bilo je loše za gledati u oba pravca, plus odbrane Verkića, 13 do poluvremena. Vojvodina ima igrače koji su ovakve utakmice igrali, koje odlučuju o tituli. U ovakvim utakmicama nije bitno ko je jači ili brži, već ko zna da igra, a tu oni imaju Vučka, Milaša, Nadovezu, Verkića… Oni ne greše, a mi smo imali početničke tehničke greške. Teška srca moram da priznam, nismo zaslužili bolji rezultat od ovog. Moram da pohvalim igrače, junački su izdržali sezonu. Herojski sumo izdržali, pravi su heroji, izvući će pouke, ni jednu zamerku neću dozvoliti na njihov račun jer to ne zaslužuju.

Voša do titule na neverovatan način - u poslednjem kolu, u poslednjim minutima (VIDEO)


Boris Rojević, posle dva meseca, i gotovo izgubljene situacije, prošao je kroz ubrzani kurs života na klupi „lala“. Na kraju se isplatilo. Pehar za 38-godišnjaka iz Vrbasa…

U šoku sam posle svega. Nisam ni pratio rezultatu Šapcu, pitao sam na kraju šta se desilo, a čuo sam prethodno spikera. Ovo je rukometna bajka, znamo šta nam se izdešavalo, da osam igrača nije treniralo ove nedelje, a da su momci igrali sa napuknutim ligamentima. Svi zaslužuju pohvale, Bog nas je nagradio za ovaj trud, za to što smo krvarili. Imperativ je bio pobediti kod kuće. Možemo da pričamo o povredama ranije, ali kada se izađe na teren. Rekao sam da ćemo igrati sve bolje i bolje kako plej-of bude odmicao i tako je i bilo. Od četvrtog kola je sve krenulo kako treba – zaključio je Rojević.

Čestitao bih Vojvodini na tituli, nismo ispoštovali što je trener tražio od nas, pre svega ja. Otvoren je put bio ka titulu, na nama je bilo… Nismo uspeli, ne znam šta da kažem više. Dali smo sve od sebe – bile su reči Darka Stevanovića, reprezentativca, posebno raspucanog u plej-ofu, prenosi balkan-handball.com.

Božidar Nadoveza, vratio se u srpski rukomet iz Španije, i osvojio titulu…

Šta reći posle ovakve sezone. Osvojiti sezonu posle ovoliko pehova sa sastavom koji smo jedva sakupili pre utakmice. Veliko zajedništvo i drugarstvo. U pravom smislu te reči, izginuli smo za ovu titulu. Neki su igrali i da nisu ni trenirali. Na kraju se piše samo titula, ponosni smo na ovu šestu uzastopnu, sedmu u istoriji.

izvor: balkan-handball.com, agencije, foto: rkv.rs


POPULARNO