Velika zainteresovanost: Besplatni turistički obilasci Novog Sada


Turistička organizacija Novog Sada i ovog meseca omogućila je
sugrađanima, ali i turistima, besplatne obilaske grada. Ture predstavljaju znamenite ličnosti, bogatu istoriju i arhitekturu Novog Sada. Prošle godine besplatne obilaske iskoristilo je oko 900 ljudi, a prošlog meseca svi termini su rezervisani za samo dva dana.

Gde su živeli i radili Jevreji, kojim poslovima su se bavili i kakav je istorijat Sinagoge, centra duhovnog i društvenog života jevrejske zajednice, samo su neke od činjenica koje će saznati učesnici besplatnih tura Turističke organizacije Novog Sada. I ovog meseca, u ponudi su tri besplatne ture.

"To su garantovane ture za obilazak Novog Sada iz ženskog ugla, Petrovaradinska tvrđava i obilazak Novog Sada iz jevrejskog ugla. Tokom ovog meseca i narednih meseci priključila su nam se i udruženja turističkih vodiča Novog Sada koje je pripremilo dve garantovane ture, obilazak starog jezgra Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave", kaže Tihana Putin, portparolka TO Novog Sada.

Besplatne ture organizovane su u okviru letnje kampanje promocije Novog Sada, a u TONS-u saznajemo da je zainteresovanost za obilazak i upoznavanje Novog Sada velika. Najveći broj učesnika čine žene, kojima je i najinteresantnija tura Novi Sad iz ženskog ugla.

"Izuzetno je velika zainteresovanost, pokrenuli smo tu priču proteklog meseca kada se u roku od 48 sati, kada ste vi mediji objavili ovu informaciju, popunjene su bile sve ture do kraja maja meseca, a mi smo inače ove ture pokrenuli prošle godine kada je bilo blizu 900 polaznika i zaista je bilo veliko interesovanje i tako je i ove godine", kaže Putin.

Organizovane ture su besplatne, prijava je obavezna, a formular se može pronaći na sajtu Turističke organizacije Novog Sada. Već 11. juna, učesnici će naučiti ponešto o Novom Sadu iz jevrejskog ugla, dok je za 15. jun pripremljena tura Novi Sad iz ženskog ugla, priča o znamenitim ženama.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO