Velika nagrada Novog Sada pred više od 10.000 posetilaca


Na legendarnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, pred više od 10
hiljada ljubitelja adrenalina i brze vožnje, uspešno je završena Velika nagrada Novog Sada, prva trka u sezoni na kružnim stazama u kalendaru Sportskog auto karting saveza Srbije. Ukupno 88 vozača takmičilo se u 8 trka, a najatraktivnija takmičenja bila su u Klasi 1600 i Nacionalnoj klasi mali N.

"Trka na Mišeluku ima višestruki značaj za Novi Sad i grad je i ove godine pokrovitelj takmičenja. Osim što okuplja veliki broj ljudi, ovo takmičenje je značajno i za razvoj automobilskog sporta", istakao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin, koji je svečano otvorio današnje takmičenje.

Na Velikoj nagradi Novog Sada gostovao je i naš proslavljeni vozač Dušan Borković, koji je istakao da je "Mišeluk mesto gde se uvek rado vraća".

"Ovde sam počeo da vozim karting davne 1994. godine i ovo je staza na koju uvek volim da dođem i da budem deo ove važne manifestacije – istakao je Borković, poželevši sreću takmičarima u predstojećoj sezoni", kazao je on.

Posle više godina Velika nagrada Novog Sada je imala međunarodni karakter, a takmičili su se vozači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: youtube.com

POPULARNO