U NS svečano otvoren prvi Šeraton hotel u Srbiji: 150 superior soba, šest konferencijskih sala...


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa
predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predsednikom „MK Group“ Miodragom Kostićem prisustvovao svečanom otvaranju hotela "Šeraton" u Novom Sadu. Otvaranjem tog hotela, prvog „Šeratona“ u Srbiji, grad je dobio prestižni internacionalni hotelski brend i visokokvalitetnu hotelsku ponudu, kako za poslovne goste, tako i za turiste koji Novi Sad posećuju u sve većem broju. Ovaj hotel sa četiri zvezdice, investicija je kompanije je „MK Group“ i posluje pod franšizom „Marriott International“.

-Novi Sad je dugo čekao da dobije hotel ovakve kategorije, sadržaja i kapaciteta. Dugo je ova lokacija, nekadašnja livada, bila zapuštena, a predugo je neko i komplikovao izgranju ovog objekta. Sada smo videli da kad postoji volja, saglasje i opšti javni interes – sve se može postići. Taj javni interes podrazumeva to da privatni investitori imaju sve zakonske mogućnosti da ulažu, zapošljavaju, plaćaju poreze i da time razvijaju lokalnu sredinu, ali i svoju državu. A koliko je dobra odluka „MK kompanije“ da otvori ovaj hotel u našem gradu, govori i činjenica da je Novi Sad u prvom tromesečju 2018. godine ostvario 36,6% više noćenja nego u istom periodu prošle godine, a koja je bila bolja od prethodnih. Znamo da „Šeraton“ ne dolazi bilo gde, ali ni Novi Sad nije bilo šta. Mi smo i Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu i Evropska prestonica kulture za 2021. godinu i veoma atraktivna turistička destinacija u ovom delu Evrope. Čestitam Miodragu Kostiću na uspešno realizovanoj investiciji i svim zaposlenima želim srećan rad i što više gostiju - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednica Vlade Republike Srbije istakla je da je otvaranje hotela "Šeraton" još jedan izuzetno značajan signal za Novi Sad, jer ovakvom investicijom, kako je navela, Novi Sad postaje još jači turistički, IT, kongresni i kulturni centar naše zemlje. Gradonačelnik je iskoristio tu priliku da se zahvali Ani Brnabić na tome što je Vlada danas proglasila projekat „Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope 2019“ za projekat od nacionalnog značaja, nakon što je ranije podržala i projekat „EPK 2021“.

U ime kompanije „MK Group“ obratio se njen predsednik Miodrag Kostić koji je naglasio da je otvaranje hotela“Šeraton“ važan trenutak kako za kompaniju, tako za Grad Novi Sad koji je time dobio prvi međunarodni hotelski brend. On je istakao da je ta kompanija doprinela jačanju infrastrukture grada, a da je uloženo oko 15 miliona evra i obezbeđeno 120 novih radnih mesta. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u svom obraćanju istakao da je kompanija „MK Group“ pokazala i veliku humanost, jer je pomogla projekat Pokrajiske vlade i kupila prateću opremu u iznosu od osam miliona dinara za novu magnetnu rezonacu za Dečju bolnicu, a povodom otvaranja tog hotela.

Hotel poseduje 150 superior soba, od čega devet apartmana i jedan predsednički apartman, dok je poslednji sprat rezezvisan za uživanje u moderno opremljenom spa centru. Smešten je u blizini Novosadskog sajma i centra grada, na Bulevaru Evrope, prostire se na 13 000 kvadratnih metara, a osim po luksuznim sobama i jedinstvenom enterijeru, hotel se izdvaja kongresnim prostorom sa ukupno šest konferencijskih sala.

foto: ilustracija