Trener Budućnosti iz Podgorice: Voša je brend za sve Novosađane


Poznati novosadski trener Zoran Govedarica (50) ove sezone će
predvoditi fudbalere podgoričke Budućnosti. Za ovaj posao predložio ga je Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore.

U glavni grad ove zemlje stigao je posle izvanrednih rezultata koje je ostvario s ekipom Grblja, koju je od kandidata za ispadanje iz najjače tamošnje lige doveo do kvalifikacija za Ligu Evrope. To mu je bila odlična preporuka da preuzme najbolji crnogorski klub, a Govedarica se nije uplašio izazova i u novoj sezoni će sedeti na klupi plavo-belih.

Ovih dana već iskusni stručnjak se sa svojim timom nalazi na pripremama na Zlatiboru i veoma rado se odazvao da govori za Dnevnik.

Stručnjak ste iz Novog Sada, a trenerima koji u njemu žive uvek je veliki cilj da jednog dana sednu na klupu Vojvodine. Da li je i s vama isti slučaj?

- Manje je poznato u gradu da sam u nekoliko situacija bio blizu klupi Vojvodine, a nikada na nju nisam seo. Naravno da je Voša želja svih nas koji smo odatle, međutim, ne treba ništa raditi na silu. Jednostavno, kada dođe pravo vreme za to – desiće se. Vojvodina je brend za sve Novosađane, kruna svega što se tiče igračkog i trenerskog rada.

Vaše ime se posebno vezuje za Proleter sa Slane bare. U koliko ste navrata sedeli na klupi Slanobaraca?

- Uuuu... Četiri puta! Tamo sam pravio stvarno dobre rezultate i zato sam se nadao pozivu Vojvodine, ali su oni nekako izmicali, što znači da nije bilo pravo vreme za to. Jako je dobro za novosadski fudbal to što će u narednoj sezoni imati dva superligaša, jer sam grad i region oko njega igračima omogućuje da cirkulišu i dokazuju ogromni potencijal koji imaju. Uz to, Vojvodina je uvek bila jaka kada je u gradu imala dostojnog rivala. Nekada je to bio Novi Sad, a danas je Proleter. Da ne zaboravim, veoma je važno da se na pozicije koje su nekada zauzimali vrate jedan Kabel, Slavija, Indeks, jer samo tako će značajno porasti kvalitet novosadskog fudbala. U tim klubovima su stasavali skoro svi igrači koji su kasnije slavu sticali noseći dres Vojvodine.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO