Traže obnovu dečjeg igrališta na Limanu 3


Igralište u bloku zgrada oivičenih Bulevarom cara Lazara, i
ulicama Podgoričkom, Šekspirovom i Narodnog fronta, već je izvesno vreme oštećeno i nebezbedno za decu koja tu dolaze u velikom broju.

Na toboganu nedostaje postolje sa kojeg se mališani spuštaju, a oštećene su i ljuljaške. Osim toga, i one sprave koje naizgled deluju ispravno mogu biti nebezbedne jer bi ih, po rečima sugrađanke koja je ekipi Dnevnika i ukazala na problem, trebalo podmazati i proveriti njihovu stabilnost i sigurnost. Ona je rekla da se igralište u tom bloku nalazi više od deset godina, te da za to vreme nije značajnije dorađivano.

Kako su za Dnevnik u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) rekli, dat je nalog za popravku klupa i rekvizita na ovom igralištu, ali će početak radova zavisiti od izvođača, odnosno od JKP „Lisje”, koje je do kraja godine ugovorom zaduženo za održavanje dečjih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima.

– Najbitnija je bezbednost dece na igralištima. Nadzorni organi redovno obilaze mesta na kojima su ona postavljena i evidentiraju sva oštećenja koje je potrebno sanirati – rekli su za naš list u Upravi. – I pored toga što ulažemo velike napore i novac za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih igrališta, svedoci smo nebrojenih primera vandalizma. Pošto želimo da doprinesemo što kvalitetnijem detinjstvu mališana i uredimo što više prostora za njihovu bezbrižnu igru, ovim putem apelujemo na građane da čuvaju svoja igrališta, da ih adekvatno koriste i da ih ne uništavaju kako ne bi bila ugrožena bezbednost njihovih korisnika.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija