Tamburica fest od 20. do 23. juna - na Trgu slobode i Petrovaradinskoj tvrđavi


Svetski „Tamburica fest” je i zvanično najbolja turistička
manifestacija u Srbiji, osena je Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji su dodelili priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj akciji „Najbolje iz Srbije 2017”.

Jedanaesti festival tamburica održaće od 20. do 23. juna u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi. To je potvrđeno na konferenciji za novinare u Kući kralja Petra Prvog u Beogradu, gde je i zvanično predstavljen program ovogodišnjeg festivala tamburaške muzike i čuvara tradicije iz svih oblasti stvaralaštva.

– Reč je o izuzetno vrednom priznanju za naš festival, koje nam mnogo znači kao potvrda našeg nastojanja da objedinimo sve vrste umetnosti i negovanja naše kulturne baštine – rekao je direktor i osnivač „Tamburica festa” dr Jovan Pejčić. – Drago nam je da smo u društvu 24 nagrađene kompanije i da smo se istakli među ostalim brendovima u Srbiji u organizaciji turističkih događaja na nivou cele Republike. Sve to, naravno, potvrdićemo i ove godine.

„Tamburica fest” će, zapravo, početi već iduće sedmice tradicionalnim okupljanjem slikara na već legendarnoj likovnoj koloniji, a 20. juna će obradovati Novosađane u centru grada, da bi se potom od 21. do 23. juna manifestacija preselila na Petrovaradinsku tvrđavu, uz izuzetno bogat takmičarski program i revijalne nastupe Zvonka Bogdana, Marije Šerifović, „Garavog sokaka” i Dženana Lončarevića.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/tamburicafest.ns

POPULARNO