Suspendovano "pola" Superlige i PLS - Voši zabrana registracije igrača


U ponedeljak 18. juna zvanično počinje i prelazni rok za
fudbalere u Srbiji i zabrana registracije novih igrača koju je Disciplinska komisija FSS izrekla grupi od 17 klubova iz prva tri ranga takmičenja.

Čak 11 suspendovanih takmičiće se naredne sezone u Superligi i Prvoj ligi Srbije, dok su ostali u međuvremenu ispali u Srpsku ligu, piše Sportski žurnal u broju od petka, prenosi Mondo.

Razlog za zabranu registracije novajlija od prvog dana prelaznog roka je isti - neizmireni dugovi prema igračima sa pravosnažnim odlukama Arbitražne komisije FSS u njihovu korist. Klubovima i igračima je ostavljena mogućnost dogovora o reprogramu duga sa kojim obe strane moraju da se slože.

Dok ne uplate novac onima koji su nosili njihov dres i profesionalno poštovali odredbe ugovora, Vojvodina, Rad, Napredak, Radnički Niš i Zemun, odnosno Borac, Novi Pazar, Radnički Kragujevac, Jagodina i Sloboda neće moći da licenciraju nove igrače pred start sezone 2018/19.

Ista kazna zaprećena je Bežaniji, Temniću, Budućnosti iz Dobanovaca, Dinamu, ČSK-u i Teleoptiku ukoliko u najkraćem roku ne izmire dugove prema službenim licima i pojedinim organima Fudbalskog saveza Srbije.

Najredovniji u ovakvim vestima prethodnih godina bili su Borac Čačak, Radnički 1923, Novi Pazar i Jagodina, koji su i ovog leta suspendovani, a koji prema pisanju Žurnala razmatraju i fuziju sa manjim klubovima iz svojih regiona kako bi - kao novo pravno lice - izbegli zaprećenu kaznu i formalno-pravno "čisti" ušli u novu sezonu.

izvor: mondo.rs, Žurnal, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO